Tarieven voor freelancers fors omlaag

27-07-2012, door fd

 

De uurprijs van freelancers is de afgelopen twee jaar met 42 procent gezakt. Vergeleken met een jaar geleden is die prijs met 15 procent naar beneden gegaan. Vooral marketeers en tekstschrijvers hebben het zwaar, secretaresses daarentegen doen het juist beter. Dat meldt Hoofdkraan.nl, een digitale marktplaats voor freelancers en opdrachtgevers.
 
Hoofdkraan.nl (voorheen Freelancematch.nl) hield een enquête onder 15,412 freelancers en vergeleek de tarieven van 19.440 offertes. Daaruit kwam naar voren dat de gemiddelde freelancer 42 euro per uur rekent.
Voor marketeers en tekstschrijvers betekent dat een afname van hun uurprijs van 35 procent in een jaar tijd. ICT-professionals als website- en appbouwers en programmeurs zitten 10 procent onder hun tarief van vorig jaar.
 
Secretaresses
Opvallend is dat secretaresses en personal assistants juist een hogere vergoeding kunnen vragen. Vorig jaar was hun gemiddelde uurprijs 32 euro per uur, dit jaar is dat opgetrokken naar 40 euro per uur. Volgens Hoofdkraan.nl lijken de tarieven zich de laatste maanden wat te stabiliseren.
 
Lees meer op fd.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht