Purmerend wil leerschool voor starters beginnen

24-05-2012, door dichtbij.nl

 

Het heeft er alle schijn van dat er in Purmerend op termijn een speciale leerschool komt voor startende ondernemers. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week namelijk groen licht gegeven om hiervoor de voormalige Prismaschool aan het Whereplantsoen te verkopen aan Forventures.
 
Dit Purmerendse bedrijf is onder meer in handen van ondernemer Brian Hirman, van wie al langer bekend is dat hij een dergelijk leercentrum in Purmerend wil realiseren. De school wordt straks een plaats waar starters een ruimte kunnen huren en op die manier ook toegang krijgen tot een netwerk van ervaren ondernemers die hen kunnen begeleiden bij de start van hun bedrijf.
 
Broedplaats
Het idee om een leerschool voor ondernemers te beginnen is ontstaan tijdens een ondernemersbijeenkomst in de herfst van 2010, waarbij Hirman aanwezig was: "Tijdens deze bijeenkomst werd mij duidelijk dat er behoefte was aan een soort 'broedplaats' van ondernemers die elkaar kunnen motiveren, stimuleren en inspireren", legt hij uit. "Ik heb het altijd leuk gevonden om jonge ambitieuze ondernemers op weg te helpen. Vandaar dat ik de handschoen heb opgepakt en het initiatief heb genomen om dit starterscentrum te openen."
 
Lees het hele artikel op Dichtbij.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht