Politiek wil van thuiswerk-optie een recht maken

17-02-2012, door NUzakelijk

 

Als het CDA en GroenLinks hun zin krijgen, moeten werknemers in de toekomst het recht hebben om zelf te kiezen voor thuiswerken of flexibele werktijden. Dat staat in de initiatiefwet van beide partijen. Het is de eerste keer dat CDA en GroenLinks samen met een initiatiefwet komen.
 
De partijen verwachten dat de PvdA, SP, D66 en ChristenUnie het plan zullen steunen, waardoor het plan een ruime Kamermeerderheid zou krijgen, zo schreef de Volkskrant donderdag. GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent vindt dat thuiswerken geen uitzondering op de regel meer moet zijn. "Het taboe dat je niet 's avonds na het eten je laptop nog even zou kunnen uitklappen moet eraf", licht ze toe in het Volkskrant-artikel.
 
Flexibelere werktijd
Het initiatief moet onder andere bijdragen aan een hogere arbeidsproductiviteit, de gezondheid van personeel, het milieu en de filebestrijding. CDA en GroenLinks pleiten in het plan ook voor een flexibelere invulling van de werktijd. Dit kan per beroepsgroep verschillen, maar in principe zouden werknemers straks makkelijker een kortere of langere werkweek moeten kunnen aanvragen.
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht