Persoonlijke ontwikkeling van belang voor hybride ZZP'er

07-05-2012, door Financiƫle Telegraaf

 

Zogenaamde hybride Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers), dat wil zeggen freelancers die ook deels in loondienst zijn, willen de ontwikkeling van persoonlijkheid, vaardigheden en zelfstandigheid combineren met de zekerheid van een vast inkomen.
 
Dat schreef de Financiële Telegraaf afgelopen donderdag op basis van recent onderzoek van Intelligence Group. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) wezen al eerder uit dat het aantal hybride freelancers ieder jaar verder groeit (momenteel zeventien procent). De aanname dat ZZP'ers bij voorkeur niet onder een baas willen werken, geldt dus in ieder geval niet voor de parttime-zelfstandige.
 
Onafhankelijkheid
Net als fulltime ondernemers kiezen ook hybride ZZP'ers voor het ondernemerschap, omdat zij liever hun eigen tijd indelen en waarde hechten aan onafhankelijkheid. Voor fulltime ZZP'ers speelt onafhankelijkheid echter een belangrijkere rol dan voor hun deeltijdcollega's. De fulltime ondernemer hecht bij het aannemen van nieuwe opdrachten vaker belang aan de mogelijkheid alleen te kunnen werken, terwijl de hybride ondernemer juist persoonlijke idealen vooropstelt.
 
Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.
 
Terug naar het nieuws overzicht