Ondernemer mist vaak favoriete tv-programma

25-05-2012, door deondernemer.nl

 

Ondernemers missen door hun werk regelmatig hun favoriete tv-programma's. Dat schreef DeOndernemer.nl afgelopen dinsdag op basis van een recent onderzoek Ziggo, waarbij het kabelbedrijf ruim achthonderd kleinzakelijke ondernemers vroeg naar hun kijkgedrag.
 
Meer dan de helft van de ondernemers mist 's avonds door hun werk regelmatig tv-programma's. Bij zeventig procent respondenten is dat zo'n twee favoriete programma's per week. Een op de drie vindt de huidige programmering dan ook niet echt meer van deze tijd. De programma's die ondernemers het meest missen, zijn avondfilms. De Wereld Draait Door, het NOS Acht Uur Jouraal en RTL Nieuws van 19.30 uur.
 
9 tot 5-mentaliteit
Op het tijdstip waarop dergelijke programma's worden uitgezonden, werken ondernemers vaak nog gewoon door. Nederlandse ondernemers hebben volgens dit onderzoek zeker geen 9 tot 5-mentaliteit; slechts veertig procent van de respondenten geeft aan 's avonds op gangbare tijden en in het weekend te ontspannen. Ondernemers die niet op 'gangbare' tijden relaxen, doen dit op momenten dat anderen juist werken (27 procent), 's avonds na 22.00 uur (veertien procent) of op zaterdag of zondag een paar uurtjes (tien procent).
 
Lees het hele artikel op DeOndernemer.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht