Nieuwe personenauto's populair bij bedrijven

08-08-2012, door cbs.nl

 

De verkoop van nieuwe personenauto's aan het bedrijfsleven zit in de lift. In het tweede kwartaal van 2012 werden er circa 26 procent meer personenwagens verkocht aan bedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar. Van begin april tot eind juni werden er 166 duizend nieuwe auto's verkocht, waarvan 108 duizend wagens bestemd waren voor het bedrijfsleven.
 
Nieuwe personenauto's worden naar verhouding steeds meer door bedrijven aangeschaft dan door particulieren. Van alle in Nederland geregistreerde personenauto's staat één op de tien op naam van een bedrijf. Volgens het CBS zijn de hoge verkopen te verklaren door de gewijzigde belastingregels op dit gebied.
 
Bijtelling
Zo zijn de BPM-vrijstelling en de bijtellingsregeling voor het privégebruik van auto's van de zaak aangescherpt. Dat leidde vooral in de maand juni tot uitzonderlijk hoge verkopen. Het bedrijfsleven kiest ook steeds vaker voor hybride of elektrische wagens. In de eerste helft van 2012 werden ruim tienduizend nieuwe hybride personenauto's verkocht. Driekwart daarvan staat op naam van een bedrijf. In diezelfde periode werden vijfhonderd elektrische auto's verkocht, waarvan 95 procent aan bedrijven.
 
Lees het hele bericht op CBS.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht