Nederlandse ondernemers blijven pessimistisch

23-07-2012, door nuzakelijk

 

Nederlandse ondernemers blijven vooralsnog een pessimistisch beeld houden over de economie. Na de Grieken en de Spanjaarden hebben Nederlanders wereldwijd op dat gebied het minst vertrouwen in de toekomst, zo bleek eind vorige week uit de optimisme/pessimisme balans van onderzoeksbureau Grant Thornton.
 
Op de meest recente optimisme/pessimisme balans, waarvoor de ondernemers in veertig landen zijn ondervraagd, scoorde Nederland een matige -46 procent. Het vertrouwen van ondernemers is nog lager dan vorig jaar, dat toen bleef steken op -36 procent. Het gemiddelde economische vertrouwen in de EU-landen ligt een stukje hoger (-17 procent), maar komt ook niet boven de nul uit. Niet-Europese landen deden het beter. Zo voerde Peru met +96 procent de lijst aan en volgden Chili en de Filippijnen met +90 procent beiden op de tweede plaats.
 
Export
Volgens Frank Ponsioen, bestuursvoorzitter van Grant Thornton, is het toenemende pessimisme onder Nederlandse ondernemers zorgelijk te noemen, al wil hij vooralsnog de moed erin houden: "Het aantal middel- en langetermijninvesteringen neemt toe en voor een exportgeoriënteerd land als Nederland creëert dat op termijn weer mogelijkheden."
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht