NS zoekt ZZP'ers voor grote ICT-klussen

18-05-2012, door treinreiziger.nl

 

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) die werkzaam zijn in de ICT-sector kunnen binnenkort ook terecht bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). De organisatie wil namelijk minder afhankelijk worden van grote detacheerders en dienstverleners met wurgconstructies.
 
Om die reden heeft de NS een speciale online marktplaats voor ZZP'ers gelanceerd. Momenteel lukt het het spoorbedrijf alleen nog niet om complete teams van ICT'ers uit de ZZP-markt te halen, zo meldde de NS aan Computable. Sinds het aflopen van het inhuurcontract in 2010 heeft de NS ervoor gekozen om op eigen kracht geschikte ICT'ers te vinden.
 
Teams
Voor grote opdrachten bleef de NS echter afhankelijk van grote detacheerders en dienstverleners. Daar wil het spoorbedrijf nu graag verandering in brengen. "De vraag is alleen hoe", aldus NS-manager inhuur Lisette Hetzler. "Het liefste zouden wij zien dat ZZP'ers zich verenigen in teams, om zodoende ook mee te kunnen dingen naar grotere opdrachten. Dit komt echter nog steeds niet van de grond. We zoeken dan ook naar mogelijkheden om zelfstandig ICT'ers warm te maken om in teamverband te opereren."
 
Vrijer en creatiever
Hetzler legt tegenover Computable uit waarom haar voorkeur uit gaat naar ZZP'ers. "Wij hebben de voorkeur voor zelfstandige ICT'ers, omdat ze vaak vrijer en zelfstandiger zijn in hun denken. Een ZZP'er bepaalt zelf wat hij wil en durft meer te zeggen dan iemand in loondienst. Daarnaast zijn ze vaker creatiever."
 
Lees het hele artikel op Treinreiziger.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht