Mobiel gebruik Twitter en LinkedIn sterk gegroeid

29-05-2012, door Emerce.nl

 

Het mobiele gebruik van Twitter en LinkedIn zit in de lift. Ongeveer de helft van de Europese Twitteraars gebruikt de dienst tegenwoordig regelmatig via zijn mobiele telefoon of tablet. Dat berichtte Emerce eind vorige week op haar website.
 
De groep van mobiele Twitteraars verdubbelde het afgelopen jaar; hetzelfde gebeurde bij de professionele netwerksite LinkedIn. Facebook groeide op het mobiele vlak gemiddeld. Over het algemeen gezien maakt het media- en communicatiegedrag van de Europese consument in ieder geval een snelle ontwikkeling door. Met name het verschil tussen maart 2012 en diezelfde maand een jaar daarvoor is substantieel.
 
Desktop
Het mobiele gebruik van sociale netwerken is het afgelopen jaar met gemiddeld 43 procent gegroeid, terwijl de groei via desktops en laptops deze periode bleef steken op acht procent. Van de 171 miljoen ondervraagde Europeanen in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje geeft 28 procent aan dat ze sociale netwerken via de mobiele telefoon gebruikt. Tweederde doet dat via de desktop.
 
Lees het hele artikel op Emerce.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht