Meer ondernemers in slim land

21-05-2012, door nuzakelijk

 

Het gemiddelde IQ van een land draagt aanzienlijk bij aan de succesfactor van ondernemerschap. Hoe hoger het gemiddelde IQ, des te beter een land scoort op het gebied van ondernemerschap, zo blijkt uit recent onderzoek van de George Mason University.
 
Voor dit onderzoek werden de gemiddelde IQ-score van zestig landen naast de zogenaamde GEDI-scores gelegd, waarmee de activiteit op het gebied van ondernemen wordt vergeleken. Uit eerder onderzoek bleek al dat landen die een hogere productiviteit van de beroepsbevolking kennen, over het algemeen beter scoren op IQ-testen. Daarnaast blijkt intelligentie een belangrijke graadmeter te zijn bij het voorspellen van de economische groei van een land.
 
Azië
In dit onderzoek gooiden met name Singapore en Hongkong hoge ogen, zij bereikten met een score van 108 punten de eerste plaats. Korea was een goede tweede met 106 punten. Naast Azië deed ook Europa het niet slecht; Nederland zat met honderd punten op hetzelfde niveau als Noorwegen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zuid-Afrika deed het minder goed; het Afrikaanse land was met 72 punten de hekkensluiter van de lijst.
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht