MKB-ondernemers terughoudend met aannemen ww'ers

15-06-2012, door rtlnieuws.nl

 

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn terughoudend als het gaat om het aannemen van werknemers met een ww-uitkering. Werkgevers vragen zich in dat geval vaak af of werkloze sollicitanten problemen hebben die hen zouden kunnen belemmeren in het werk. Dat meldde MKB-Nederland eerder deze week.
 
De ondernemersorganisatie pleit voor het oprichten van een landelijk digitaal bestand, waarin deze informatie inzichtelijk wordt gemaakt. Ondernemers hebben momenteel beperkt zicht op het regionale arbeidsaanbod, stelt MKB-Nederland. Zij zijn slecht op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van degenen die vanuit de bijstand of WW een baan zoeken, en wat het betekent om hen in dienst te nemen.
 
Geschikt werk
Voor mensen met een uitkering wordt het daardoor des te moeilijker om geschikt werk te vinden. Een initiatief van de Gemeente Rotterdam om werklozen aan het werk te zetten in de tuinbouwkassen van het Westland is volgens de ondernemersorganisatie een voorbeeld van hoe het niet moet. "Van de duizenden mensen die zich aangemeld hadden, zijn er uiteindelijk maar weinig echt aan het werk gegaan. Velen haakten af om redenen die wij niet kennen", aldus Rob Slagmolen van MKB-Nederland.
 
Lees het oorspronkelijke artikel op RTLnieuws.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht