KvK en Nibud lanceren Grip-op-Geld test

16-05-2012, door kvk en nibud

 

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft begin deze week in samenwerking met het Nibud een speciale test gelanceerd die Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) en kleine zelfstandigen beter inzicht moet geven in hun geldzaken. De zogenaamde Grip-op-Geld test houdt ondernemers als het ware een spiegel voor en helpt hen bij het op orde brengen van hun financiën.
 
Grip, inzicht en overzicht op geldzaken zijn belangrijk om financieel zelfredzaam te zijn. Veel ondernemers laten hun financiën echter door een accountant of boekhouder uitvoeren. Dat kan ervoor zorgen dat zelfstandigen zich minder bewust zijn van hun actuele financiële situatie en hun eigen omgang met geld en op financieel vlak, mede door de aanhoudend recessie, op den duur in de problemen komen.
 
Schuld
Het voornaamste doel van de Grip-op-Geld test is om ervoor te zorgen dat minder ondernemers onnodig door financiële problemen voortijdig moeten stoppen met hun onderneming. Uit gegevens van de KvK blijkt dat maar liefst tien procent van de startende ondernemers die hun bedrijf beëindigen een problematische schuld heeft. Beter inzicht in de financiële situatie zou het risico op deze situatie aanzienlijk moeten verminderen. De KvK benadrukt echter wel dat de test een momentopname en indicatief is.
 
Klik hier om direct naar de Grip-op-Geld test te gaan.
 
Terug naar het nieuws overzicht