Kleine meerderheid ZZP'ers boekt hogere omzet

26-01-2012, door Nu Zakelijk

 

Een kleine meerderheid van de ZZP’ers in Nederland heeft in 2011 een hogere omzet behaald dan in het jaar daarvoor. Dit blijkt uit het jaarrapport van ZZP Barometer, een initiatief van Victor Mundi, het businessplatform voor ondernemers. Door de licht stijgende tarieven en de stijgende aantallen declarabele uren heeft bijna 52 procent van de 1500 ondervraagde ondernemers meer omzet gedraaid.
 
Uit de ZZP Barometer blijkt verder dat bijna 70 procent van de ZZP’ers een financiële buffer achter de hand heeft, mocht de economie en de eigen onderneming zich toch minder positief ontwikkelen dan verwacht. Bijna de helft van de zelfstandige ondernemers kan een periode van 3 tot 12 maanden overbruggen met deze buffer, terwijl 40 procent het langer dan 1 jaar uit zou kunnen houden met zijn reserves.
 
Positief
Ondanks de crisis vindt bijna 60 procent van de ZZP’ers dat zijn onderneming er goed voor staat en denkt dat deze zich ook in de toekomst positief zal ontwikkelen. Ruim twintig procent geeft aan dat zijn onderneming er slecht voor staat, waarbij slechtst 10 procent geen positieve vooruitzichten schetst.
 
Lees het volledige artikel op Nu Zakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht