KNB lanceert speciaal model voor kleine bv

01-05-2012, door nuzakelijk

 

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft afgelopen dinsdag officieel een speciaal model voor een kleine BV gepresenteerd. Deze uitgekiende vorm moet het ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) makkelijker maken om sneller en goedkoper een besloten vennootschap (bv) op te richten.
 
De KNB stelt op haar website dat het nieuwe model bestaat uit een notariële oprichtingsakte met statuten die tot een minimum beperkt zijn. De organisatie hoopt met deze maatregel de administratieve lasten voor kleine ondernemers te verlichten en zo ondernemerschap in Nederland verder te kunnen stimuleren.
 
Aansluiting
Daarnaast hoopt de KNB op het vinden van meer aansluiting bij deze doelgroep. "We hopen dat MKB'ers en ZZP'ers eerder in aanraking komen met notariële dienstverlening, zodat we de markt beter kunnen bedienen", aldus een woordvoerder. "Rechtszekerheid biedt een belangrijke bijdrage aan economische welvaart."
 
Proactief
Het model is speciaal ontwikkeld in het kader van de Small Business Act for Europe (SBA) die op 30 mei 2011 door de Europese ministers van Economische Zaken is aangenomen. Het motto hierbij was 'think small first' en draait om het versimpelen van de regelgeving voor het MKB en het verminderen van eventuele administratieve lasten. MKB-Nederland reageerde enthousiast op het nieuwe model voor de kleine bv. Voorzitter Hans Biesheuvel: "Dit is precies de manier waarop notarissen het moeten aanpakken. Proactief als partner van de ondernemer."
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht