Hoge alimentatie brengt ZZP'ers in problemen

24-04-2012, door nuzakelijk

 

Een groeiend aantal Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) raakt financieel in de problemen door de starre alimentatieregels. Door de aanhoudende economische crisis wordt het voor veel zelfstandigen een steeds lastigere opgave om voldoende omzet te blijven genereren. Zij zijn daardoor gedwongen te bezuinigen, maar de hoogte van de alimentatie blijft ondanks deze omstandigheden onveranderd.
 
Straetus Incasso, een landelijke incasso-organisatie voor het midden- en kleinbedrijf, meldde afgelopen donderdag steeds vaker te maken te krijgen met kleine zelfstandigen die de alimentatiekosten bijna niet meer kunnen opbrengen. Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) neemt strenge maatregelen wanneer de alimentatie niet of niet volledig wordt betaald.
 
Website
"In een gezinssituatie moet iedereen de broekriem aanhalen wanneer het financieel minder gaat", aldus Straetus Incasso-directeur Emile Spruijt. Maar volgens hem weigert het LBIO rekening te houden met de economische ontwikkelingen van de laatste jaren. Gevolg is dat een groeiend aantal zelfstandige ondernemers hun bedrijf niet meer kunnen handhaven. Straetus Incasso wil via een website zoveel mogelijk ZZP'ers vinden die dankzij de alimentatie in de problemen zijn gekomen en wil de uitkomsten hiervan aanbieden aan het LBIO en de politiek.
 
Lees het hele artikel op Nuzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht