Helft ZZP'ers heeft geen AOV-verzekering

25-04-2012, door Goedgenoeg

 

Meer dan de helft van de Nederlandse Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De voornaamste reden hiervoor is dat de premies voor zelfstandigen te duur zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en de online verzekeraar GoedGenoeg.
 
Dat er tegenwoordig ook andere oplossingen en alternatieve mogelijkheden zijn om de risico's van arbeidsongeschiktheid af te dekken, weten veel ZZP'ers niet. Om die reden hebben PZO en GoedGenoeg samen een nieuwe website gelanceerd. Op AOV-vergelijken.nl kunnen ondernemers objectieve informatie vinden over alle mogelijkheden die er op het gebied van AOV-verzekeringen zijn. Eenmaal geïnformeerd kunnen zelfstandigen beter een bewuste keuze maken over de wijze waarop zij met deze risico's omgaan.
 
Vergelijkingssite
"Het is ongewenst en onnodig dat zoveel ZZP'ers onverzekerd zijn", aldus Jerry de Groot, marketingmanager GoedGenoeg. "Ongewenst omdat het de continuïteit van de ZZP'er in de weg staat. En onnodig omdat er meerdere oplossingen mogelijk zijn. Deze vergelijkingssite helpt het aantal onverzekerde ZZP'ers te verminderen."
 
Het vergelijken van AOV-verzekeringen kan vanaf nu dus ook hier: www.AOV-vergelijken.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht