FNV: 'nieuwe startersregeling Kamp onevenwichtig'

13-02-2012, door RTLnieuws

 

Het voorstel van minister Henk Kamp van Sociale Zaken om het starten van een eigen bedrijf vanuit de WW te vereenvoudigen, pakt onevenwichtig uit en tast bovendien een van de belangrijkste pijlers van de sociale regeling aan.
 
Dat schreef FNV eerder in een brief aan de Tweede Kamer, die hier afgelopen woensdag over heeft gedebatteerd. Momenteel is het zo dat ondernemers die een bedrijf zijn begonnen vanuit de WW inkomsten achteraf kunnen verrekenen, maar Kamp ziet dat graag anders. De bewindspersoon vindt het beter als gedurende zes maanden de WW van de starter standaard wordt gekort met 29 procent. Of de ondernemer veel of weinig inkomsten uit het jonge bedrijf haalt, is dan niet meer relevant.
 
Oppositie
Tijdens het debat van gisteren hadden vooral de oppositiepartijen en gedoogpartner PVV kritiek op de plannen van Kamp. Daarop zegde de minister toe in het wetsvoorstel rekening te houden met de wensen van de Kamer, zoals het in acht nemen van de risico's op misbruik van de regeling. Vooral in de bouwsector zou dit risico aanwezig zijn, zo waarschuwden SP'er Paul Ulenbelt en zijn D66-collega Fatma Koser Kaya.
 
Lees het hele artikel op RTLnieuws.nl
 
Terug naar het nieuws overzicht