Europese markten moeten zich meer openstellen

23-10-2012, door Financiƫle Telegraaf

 

Als het aan minister Maxime Verhagen ligt, zullen Europese landen in de toekomst hun markten verder openstellen voor ondernemers uit andere Europese landen. Verhagen vindt dat andere landen een voorbeeld kunnen nemen aan Nederland door bijvoorbeeld de administratieve eisen voor buitenlandse ondernemers die een BV willen oprichten te versoepelen.
 
Dit stelde Verhagen eind vorige week op een bijeenkomst waar, in aanwezigheid van onder anderen eurocommissaris Michel Barnier, werd stilgestaan bij het twintigjarig bestaan van één interne Europese markt. De minister benadrukte daarnaast dat deze centrale markt veel banen en inkomsten heeft opgeleverd. Desalniettemin blijft het belangrijk dat landen zoeken naar maatregelen om onnodige belemmeringen voor Europese ondernemers weg te nemen.
 
Groei
"Nederland loopt voorop in het wegnemen van onnodige belemmeringen voor Europese ondernemers", aldus Verhagen, "Als andere lidstaten het Nederlandse voorbeeld volgen, kunnen we nog veel meer profiteren van de interne markt." Hij becijferde dat de Europese eenwording de Nederlandse economie sinds 1992 vier tot zes procent economische groei extra heeft opgeleverd. Per Nederlander zou dat neerkomen op een jaarlijkse tweeduizend euro extra aan inkomen.
 
Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.
 
Terug naar het nieuws overzicht