Europese Commissie wil ondernemerschap stimuleren

19-07-2012, door nuzakelijk

 

Door de opgelopen werkloosheid zou het goed zijn voor Europa wanneer het aantal ondernemers in de Europese Unie aanzienlijk toeneemt. Als het aan de Europese Commissie ligt, komen er in de nabije toekomst dan ook een hoop ondernemers bij. Om dit te bereiken, wil de Commissie een actieplan lanceren.
 
Hoewel een groot deel van de Europeanen aangeeft te dromen van een eigen bedrijf (45 procent), heeft slechts elf procent die stap ooit gezet en is daadwerkelijk ondernemer. Uit gegevens van de Commissie blijkt dat met name startups veel werkgelegenheid creëren; jonge bedrijven zorgen jaarlijks voor 4,1 miljoen nieuwe banen in Europa.
 
Plan van aanpak
Op het gebied van ondernemerschap zou Europa een voorbeeld kunnen nemen aan de Verenigde Staten, waar meer dan de helft van de burgers (55 procent) ondernemer wil worden. Deze achterstand wordt veroorzaakt door verschillende structurele, administratieve en culturele factoren. De Commissie wil hier iets aan doen en gaat de komende maanden onderzoeken wat er precies speelt onder burgers en belanghebbenden. Uiteindelijk moet daar een plan van aanpak uit voortkomen, dat ondernemerschap in Europa moet stimuleren.
 
Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht