Controle op BTW-fraude wordt aangescherpt

24-04-2012, door Financiƫle Telegraaf

 

De controle op BTW-fraude wordt naar verwachting aanzienlijk aangescherpt. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën wil extra middelen gaan inzetten om de BTW-fraude, die Europa jaarlijks naar schatting zo'n honderd miljard euro kost, terug te brengen, zo blijkt uit een artikel in de Financiële Telegraaf van afgelopen vrijdag.
 
Weekers wil de fraude onder andere terugbrengen door ongebruikte BTW-nummers na één jaar gewoon af te sluiten en daarnaast het zoekgedrag van mensen die inloggen met hun BTW-nummer te analyseren. Uit dat laatste valt mogelijk te herleiden dat iemand fraude aan het plegen is.
 
Wet aanpassen
De staatssecretaris wil ook betere afspraken gaan maken met banken, zodat er in de toekomst makkelijker meer gegevens kunnen worden uitgewisseld. Dat hiervoor de wet zal moeten worden aangepast, heeft Weekers er graag voor over. In 2011 werden er door de Belastingdienst 27.000 ongebruikte BTW-nummers afgesloten. Dit jaar zullen er negentigduizend nummers nader door de fiscus worden onderzocht.
 
Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.
 
Terug naar het nieuws overzicht