Bedrijven moeten actiever werken aan MVO

26-10-2012, door nuzakelijk

 

Hoewel steeds meer bedrijven in Nederland rapporteren over hun voornemens op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), blijft het daar vaak nog bij. Het streven is dat nog meer ondernemingen MVO in de praktijk gaan toepassen, aldus MKB Nederland en VNO-NCW.
 
De ondernemersorganisaties stelden dat eerder deze week in een reactie op de brief die staatssecretaris Henk Bleker onlangs naar de Tweede Kamer stuurde. Uit het eindrapport van de Sociaal Economische Raad (SER) dat hieraan voorafging, bleek ook dat de rapportage van ondernemingen over MVO "een verdiepingsslag" heeft gemaakt. Volgens Bleker zal de komende jaren een verdere "voortgang en diepgang" de grootste uitdaging zijn.
 
Zelfregulering
Zowel de staatssecretaris als MKB Nederland en VNO-NCW zijn van mening dat meer ondernemingen in het midden - en kleinbedrijf (MKB) een actief MVO-beleid moeten nastreven. "Het SER-initiatief zie ik als een vorm van zelfregulering waarmee het georganiseerd bedrijfsleven samen met werknemersorganisaties inzichtelijk maakt hoe Nederlandse bedrijven hun ketenverantwoordelijkheid invullen", aldus Bleker in de brief. Op basis daarvan is een speciale MVO-wetgeving volgens MKB-Nederland en VNO-NCW "volkomen onnodig en ongewenst".
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht