Bart de Graaff Foundation helpt startende 'bikkels'

01-06-2012, door Bartfoundation.nl

 

Een bedrijf beginnen is voor iedereen een uitdaging, maar laat staan als je ondernemer wilt worden en een lichamelijke beperking hebt. De Bart de Graaff Foundation, vernoemd naar de in 2002 overleden tv-presentator en oprichter van omroep BNN, beseft dat en helpt een aantal 'Bikkels' bij de start van hun onderneming.
 
Tijdens het Barts Bikkel Gala van 21 mei hebben de zeven Bikkels die komend jaar geholpen worden door de Bart de Graaff Foundation zich voor het eerst gepresenteerd. Het liefdadigheidsgala werd georganiseerd ter gelegenheid van de tiende sterfdag van De Graaff en ten gunste van de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation. Afgelopen dinsdag waren de starters ook te zien in een speciale aflevering van het tv-programma Je Zal Het Maar Hebben. Deze aflevering is hier terug te zien.
 
Bikkeljaar
Twee starters worden tijdens hun Bikkeljaar persoonlijk door de Bart de Graaff Foundation begeleid bij het opbouwen van hun bedrijf. Dit zijn Tessa (zij heeft MS en wil een bloembinderij gespecialiseerd in rouw- en bruidswerk starten) en Jantien (zij heeft een chronische streptokokkeninfectie en wil een taartenatelier starten). De andere vijf bikkels worden begeleid door mentorbedrijven. Alle zeven ondernemers ontvangen bovendien een startkapitaal van maximaal 25.000 euro.
 
Lees het hele bericht op Bartfoundation.nl. Hier vindt u ook meer informatie over alle deelnemende starters.
 
Terug naar het nieuws overzicht