'Vrouwen uit bijstand door nadruk op internetondernemen'

26-03-2012, door De Telegraaf

 

Vanuit huis ondernemen, bijvoorbeeld door een webshop op te zetten, is in tegenstelling tot een fulltime baan op kantoor goed te combineren met alleenstaand ouderschap. Internetondernemen zou dan ook de oplossing zijn voor vrouwen in de bijstand die moeite hebben om fulltime werk te combineren met de zorg voor hun kinderen.
 
Volgens cijfers van E-quality is zestig procent van alle volwassenen in de bijstand vrouw. Dit percentage is te verklaren doordat 96 procent van alleenstaande ouders in de bijstand vrouw is. Fulltime werk combineren met alleenstaand ouderschap blijkt lastig, maar vanuit huis ondernemen is vaak wel goed te doen. Met behulp van het internet is het nu makkelijker dan ooit om als thuiswerker succesvol ondernemer te worden.
 
Impuls
Voormalig bijstandsmoeder Sabriye Dubrie startte in 2010 vanuit huis een internetonderneming en wist op deze manier uit de bijstand te komen. Zij gelooft dat internetondernemen voor meer bijstandsmoeders uitkomst kan bieden: "Er bestaat zo'n onwerkelijk beeld over de bijstandsmoeder. Ik weet echter zeker, geef die vrouwen een laptop, de juiste trainingen en zij zullen stuk voor stuk binnen de kortste keren bloeiende bedrijven opbouwen en de bijstand gedag kunnen zeggen. Dat is niet alleen goed voor henzelf, maar ook een goede impuls voor de economie."
 
Lees het hele artikel in de De Telegraaf.
 
Terug naar het nieuws overzicht