'Starter kan het best als eenmanszaak beginnen'

29-06-2012, door nuzakelijk

 

Startende ondernemers hebben meer kans op succes als zij beginnen als eenmanszaak en in deze fase nog niet teveel geld investeren. Dat schreef NUzakelijk afgelopen woensdag op basis van een nieuw onderzoek van onder meer Panteia/EIM dat naar verwachting eind volgende maand of begin augustus uitkomt.
 
Onderzoeker André van Stel benadrukt dat ondernemers die als eenpitter starten het vaker beter doen dan hun startende collega's die meteen personeel aannemen. "Ze hebben niet alleen een betere overlevingskans, maar ook hogere inkomsten. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat ondernemers bij zo'n zogenoemde 'pilot-launch' nog op andere ideeën kunnen komen en hun bedrijfsstrategie kunnen aanpassen."
 
Ondernemerschapservaring
Deze uitkomst is opvallend, omdat lange tijd werd gedacht dat juist een professionele grootschalige lancering de overlevingskans van een startup vergroot. Maar ook de mate van ervaring speelt een rol. Mensen die eerder ondernemer zijn geweest, hebben een grotere kans op het opzetten van een goedlopend bedrijf. "Ondernemerschapservaring heeft een positieve invloed", aldus Van Stel. "Dit betekent ook dat mensen de uit een werkloosheidspositie of als werknemer een bedrijf starten, extra voorzichtig moeten zijn."
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht