'Ondernemers zijn positief over Belastingdienst'

04-07-2012, door Financiƫle Telegraaf

 

De administratie bijhouden en belasting betalen zal bij veel mensen nooit echt hoog op het lijstje van meest populaire taken belanden, maar over het algemeen kunnen Nederlandse ondernemers wel relatief veel waardering opbrengen voor de Belastingdienst.
 
Dat bleek eind vorige week uit een onderzoek van accountants- en adviesbureau Deloitte onder 1324 respondenten uit 24 landen. De relatie van Nederlandse ondernemers met de ficus blijkt in vergelijking met heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika een van de meest solide verhoudingen te zijn. Dit houdt volgens Deloitte verband met de grote mate van fiscale zekerheid in ons land.
 
Wetgeving
Ondernemers in landen als Hongarije, Polen, Roemenië en Rusland geven aan op dit gebied juist weinig zekerheid te hebben, omdat de wetgeving daar veelvuldig wordt aangepast en fiscale geschillen er vaak lang duren. Toch gaat een groot deel van de respondenten ervan uit dat hun bedrijf eerlijk door de fiscus wordt behandeld. Slechts zeventien procent heeft daar geen vertrouwen in; vooral in Roemenië is dit aantal met 43 procent aan de hoge kant.
 
Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.
 
Terug naar het nieuws overzicht