'Maak hypotheek ook mogelijk voor flexwerkers'

15-03-2012, door NOS.nl

 

Als het aan Vereniging Eigen Huis (VEH) ligt, kunnen flexwerkers in de toekomst makkelijker aan een hypotheek komen dan momenteel het geval is. De organisatie is van mening dat banken ook een hypotheek moeten verstrekken aan mensen met een tijdelijk contract en goede kansen op de arbeidsmarkt.
 
Nu is het vaak zo dat de kans op het toegewezen krijgen van een hypotheek het grootst is bij mensen die een vaste baan hebben. Uit cijfers van het UWV bleek vorige week dat in 2011 in Nederland slechts tweeduizend mensen bij hun nieuwe baan direct een vast arbeidscontract konden krijgen.
 
Huursector
Hierdoor is de kans op een koophuis nog kleiner geworden en wordt de druk op de huursector des te groter. Het is met name voor starters steeds lastiger om een huis te kopen, die daardoor soms noodgedwongen hun toevlucht moeten zoeken tot huurwoningen. Daarvoor geldt vaak een lange wachttijd, of huishoudens zijn aangewezen op de dure vrije sector. VVD en CDA steunen de standpunten van VEH. Deze partijen vinden ook dat iemand met een goede opleiding en toekomst sneller een hypotheek moet kunnen krijgen.
 
Lees het oorspronkelijke bericht op NOS.nl.
 
Terug naar het nieuws overzicht