'Exporteurs richten zich te weinig op opkomende markten'

22-06-2012, door nuzakelijk

 

Zowel de overheid als MKB-Nederland zijn van mening dat Nederlandse exporteurs zich intensiever zouden moeten richten op opkomende markten buiten Europa. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken maakt zich zorgen over de recente ontwikkelingen op dit gebied.
 
Dit verklaarde de bewindsman afgelopen woensdag samen met MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel op een ondernemerscongres in Brabant. Rosenthal stelde dat het Nederlands MKB veel kan bereiken in opkomende economieën buiten ons eigen continent, zoals China, Brazilië en India. Hij herinnert MKB-ondernemers eraan vooral gebruik te maken van de mogelijkheden die die Nederlandse overheid biedt om in het buitenland contacten te leggen.
 
Export
Momenteel is zeventig procent van de Nederlandse export gericht op omringende landen, maar: "Ambassades kennen de lokale markt, de cultuur en de voetangels en klemmen", benadrukt de minister. "Ze kunnen kansen signaleren en deuren openen bij lokale overheden. Dus als u de stap naar die nieuwe markt gaat zetten, klop dan aan bij de posten. Ze zijn ervoor."
 
Lees het hele artikel op NUzakelijk.
 
Terug naar het nieuws overzicht